CodaBox lanceert gratis samenwerkingsplatform voor accountancykantoren en kmo’s

BookMate wil Belgische ondernemingen sneller vertrouwd maken met digitale boekhouding

Brussel, 5 juni 2019 – CodaBox, een onderdeel van Isabel Group, lanceert een gratis online samenwerkingsplatform voor accountancykantoren en hun kmo-klanten. De nieuwe oplossing, BookMate, omvat een portaal waarop de gebruikers alle ontvangen facturen beheren in gelijk welk formaat en van gelijk welk kanaal. BookMate maakt e-facturatie mogelijk voor kmo’s van elke grootte, en digitale samenwerking voor elk accountancykantoor, zodat digitaal boekhouden sneller ingeburgerd raakt in België.

Marie Costers, Managing Director van CodaBox: “België heeft heel wat groeipotentieel op het gebied van digitale boekhouding. Ongeveer 45% van de aankoopfacturen tussen bedrijven is nog op papier. We willen de drempel voor digitale boekhouding verlagen. Daarom lanceren we een gratis samenwerkingsplatform, zodat elk bedrijf elektronische facturen kan ontvangen. Op die manier dragen we bij tot de doelstelling van Digicrowd, namelijk tegen eind 2019 e-invoicing invoeren bij 100 000 bedrijven.”

Wat is BookMate?

BookMate is een portaal waarop bedrijven al hun boekhouddocumenten, zoals facturen en aankoopbewijzen, kunnen centraliseren. In combinatie met DigiCrowd laat BookMate toe om automatisch alle beschikbare documenten op verschillende digitale kanalen te verzamelen, waardoor gebruikers deze makkelijk op een gecentraliseerde manier kunnen verwerken… Het platform verwerkt documenten in eender welk formaat (pdf, xml of papier) en van eender welk platform (PEPPOL, Zoomit, Dropbox, e-mail enz.). BookMate geeft de gebruikers een duidelijk overzicht van hun administratie en de documenten kunnen meteen gedeeld worden met de accountant. BookMate archiveert alle zakelijke documenten minstens zeven jaar.

Accountancykantoren kunnen op hun BookMate-portaal de administratie van verschillende klanten beheren. Op het einde van een kwartaal ontvangen ze niet langer documenten via een hele reeks kanalen en in een heleboel verschillende formaten. Ze ontvangen nu op één centrale plaats één inkomende stroom documenten die klaar zijn om geboekt te worden. BookMate is een open platform en is compatibel met de meest gangbareboekhoudpakketten.

Voor BookMate is bovendien een gratis app beschikbaar waarmee gebruikers een foto kunnen maken van elk relevant document.

Gratis en gebruiksvriendelijk

BookMate is gratis voor accountancykantoren en hun kmo-klanten. Het platform biedt een vaste reeks functies, zodat accountancykantoren en hun klanten vertrouwd raken met digitale samenwerking en online boekhouden. Wanneer ze klaar zijn om geavanceerde functies te gebruiken (bijvoorbeeld bidirectionele integratie met hun boekhoudsoftware en automatische factuurherkenning), kunnen ze upgraden naar een samenwerkingsplatform zoals ClearFacts.

BookMate is vanaf 5 juni 2019 verkrijgbaar in elke appstore en op www.bookmate.be.Sinds de publieke testfase in maart 2019 zijn al tien accountancykantoren en 400 kmo’s aan de slag gegaan met deze oplossing.